MADNESS PHOTOGRAPHY

Madness Photography started as an official, serious company in 1998.
But the history of Madness Photography started long before. Onno “Berserk” Wieringa, founder and owner of Madness Photography, has been a self-taught photographer since he was a little kid and started to take pictures of something he loved since the day he was born: motorcycles!

His motorcycles
After he finished high school, he started working for various Harley-Davidson shops, where he learned to work on bikes. At the age of 17, he already owned two Triumph’s and when he was eighteen he had four Triumphs and a Suzuki GT 750. After getting his drivers license, when he was eighteen, the Triumphs all had to go and were replaced by a bike that he had wanted since the day he was born; a Harley-Davidson. This bike is still in his life; it’s an FXE-F 1200 Super Glide Fat Bob, which has been rebuild and modified endlessly and ridden for many miles. Going everywhere on the bike, there was one thing he always had in his pocket; his camera!
At the age of 23 he started drag racing, and he and his team named “Midnight Madness”, raced the bike on all the major races and drag strips all over Europe. He has competed in many classes; starting with the Street bikes, than Ultimate Street Bike, Super Stock, Pro-Stock, and then finally in the fastest gas burning class; Top Gas! Also again taking thousands of photo’s of everything interesting, at every racetrack! Being a racer for more than 18 years gave him insight in the world of fast bikes, and he’s still involved in the world of drag racing as a helper/mechanic and of course photographer / reporter.

Latest News in the Custom Bike World

ABS EN SLEUTELLOOS ALARM OP ALLE h-d 2014 SPORTSTER-MODELLEN

ABS EN SLEUTELLOOS ALARM OP ALLE 2014 SPORTSTER-MODELLEN
Verbeterde remcomponenten verbeteren stopping power en gevoelOXFORD (19 augustus 2013) – De vertrouwenwekkende controle die ABS (antilock braking system) biedt, is nu standaard beschikbaar op alle 2014 Harley-Davidson Sportster®-modellen, behalve de Iron 883™. De acht modellen in de Sportster-lijn hebben bovendien verbeterde handbedieningselementen en remcomponenten, een verbeterde servicetoegang, standaard H-D® Smart Security System en nieuwe, sleutelloze startknop met handsfree startactivator die werkt als de rijder in de buurt van de motorfiets komt.  Sinds zijn introductie in 1957 combineert de Harley-Davidson Sportster soepele handling en opvallende styling met de charismatische grom van een Amerikaans V-Twin-motorblok. De evolutie van de Sportster gaat voor modeljaar 2014 verder met vijf modellen die behoren tot de meest toegankelijke in het gamma van Harley-Davidson. Van de Dark Custom™-ruigheid van de Iron 883™ tot en met de easy-handling van de SuperLow®, van de radicale chopper-lijn van de Seventy-Two™ tot en met de fabrieks-custom-opties van de 1200 Custom Limited – er is een Harley-Davidson Sportster voor iedere rijder, wat je niveau, wensen of eisen ook zijn. Nieuw op Sportster voor modeljaar 2014

Antilock braking system (ABS): standaard op alle 2014 Sportsters behalve de Iron 883™, waar het optioneel is. ABS is ontwikkeld om de rijder controle te laten houden tijdens remmanoeuvres, vooral tijdens suboptimale omstandigheden. De componenten van het Harley-Davidson-ABS zijn zodanig ontworpen en geplaatst, dat je ze vrijwel niet ziet, waardoor de cleane styling rond de wielen intact blijft. De rijder houdt onafhankelijk controle over zowel de voorrem als de achterrem. Nieuwe remmen: het voor- en achterremsysteem van alle 2014 Sportsters is opnieuw ontworpen voor premium performance. De remschijf voor is vergroot van 292 mm tot 300 mm. De gerestyled remklauw voor heeft een stijver design en dubbele 34 mm zuigers die 36 procent groter zijn dan de vroegere 25 mm zuigers voor meer remvermogen. Een nieuwe high-efficiency aluminium voorste remcilinder biedt meer frictie voor een beter over-all remgevoel. De achterste remschijf is nog steeds 260 mm, maar de achterste remklauw is gerestyled en geüpdatet met dubbele 38 mm zuigers. Voor- en achterremmen zijn uitgerust met Original Equipment-gevlochten stalen r
maandag 19 augustus 2013/Author: Onno Wieringa/Number of views (0)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: nieuws motoren
Tags:

HARLEY-DAVIDSON 2014 TOURINGMODELLEN


PROJECT RUSHMORE HERDEFINIEERT HARLEY-DAVIDSON-TOURINGMODELLEN
Klantgedreven proces raakt elk facet van 2014 Touring- en Trike-modellen


OXFORD (19 augustus 2013) – De road trip. De vrijheid om te reizen in je eigen tempo en in je eigen richting is onlosmakelijk verbonden met Amerika – in dit land is het pure noodzaak. En voor Harley-Davidson is het een reden om touringmotorfietsen te bouwen, die tot ver voorbij de horizon rijden. Deze grootse drang naar avontuur is ook de inspiratiebron voor Project RUSHMORE, een alomvattende ontdekkingsreis van Harley-Davidson, waarbij het fundamenteel verbeteren van elk aspect van de rijervaring van Touring-motorfietseigenaren centraal stond. Na jaren van plannen maken, ontwikkelen, stylen en testen, en eindeloze uren rijden en praten met onze klanten presenteert Harley-Davidson nu de resultaten van Project RUSHMORE op het complete gamma van de 2014 Touring- en Trike-modellen. Ze zijn stoer, comfortabel, rijden perfect en zien er waanzinnig uit. Road trips zullen nooit meer dezelfde zijn.  

Een reis aan de hand van rijders

“Project RUSHMORE is gerealiseerd door duizenden mensen, onder wie veel van onze rijdende klanten”, zegt Scott Habegger, Harley-Davidson Director of Motorcycle Planning. “Het staat voor een nieuwe richting in productontwikkeling bij Harley-Davidson, waar de stem van de klant niet alleen vooraf, maar ook tijdens dat proces centraal staat. We verzamelen input en ideeën bij focusgroepen, maar ook tijdens de events die we bezoeken, tijdens proefritten of gewoon door in het café de rijder of passagier op de kruk naast ons aan te spreken. Onze dealers leveren ook waardevolle input. De ideeën en oplossingen die we bedenken, leggen we weer aan onze klanten voor als prototypes voor nog meer feedback, voor we ze uiteindelijk tot definitief ontwerp maken. Zo werken we dus echt samen met onze rijders.”

Harley-Davidson luistert en reageert zoals nooit tevoren en Project RUSHMORE levert slimme innovaties en technologische verbeteringen op, die samen de Harley-Davidson Touring- en Trike-platforms veranderen. De verbeteringen zijn onder te verdelen in vier door klanten bepaalde pijlers. 

Controle: rijdersvertrouwen wordt gestimuleerd door de verbeterde LED- of dubbele halogeenverlichting, Reflex™-gecombineerd remsysteem met ABS, en de Twin-Cooled™ High-Output Twin Cam 103™- en High-Output Twin Cam 103™-motorblokken.

Infotainment: nieuwe Boom! ™ Box-infotainmentsystemen met kleurenscherm combineren kwaliteitsaudio, Bluetooth® connectivity, voice-herkenning, text-to-speech-technologie, GPS-navigatie en ondersteuning voor intercom- en CB-communicatie in een enkele module.

Gevoel: van de nieuwe Batwing-kuip met splitstream-luchtgeleiding tot en met het aangepaste passagierszitje: aerodynamica en ergonomie zorgen samen voor verbeterd comfort.

Styling: de vorm en functie van veel componenten zijn verbeterd – een opnieuw ontworpen Tour-Pak® en zadelkoffers met handige One-Touch-designelementen, rankere spatborden, lichtere gegoten aluminium wielen en intuïtief geplaatste handschakelaars. 

Voor 2014 zijn deze elementen van Project RUSHMORE terug te vinden op de volgende Harley-Davidson modellen: 

maandag 19 augustus 2013/Author: Onno Wieringa/Number of views (0)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: nieuws motoren
Tags:
Eerste1024102510261027102810291030103110321033Laatste