MADNESS PHOTOGRAPHY

Madness Photography started as an official, serious company in 1998.
But the history of Madness Photography started long before. Onno “Berserk” Wieringa, founder and owner of Madness Photography, has been a self-taught photographer since he was a little kid and started to take pictures of something he loved since the day he was born: motorcycles!

His motorcycles
After he finished high school, he started working for various Harley-Davidson shops, where he learned to work on bikes. At the age of 17, he already owned two Triumph’s and when he was eighteen he had four Triumphs and a Suzuki GT 750. After getting his drivers license, when he was eighteen, the Triumphs all had to go and were replaced by a bike that he had wanted since the day he was born; a Harley-Davidson. This bike is still in his life; it’s an FXE-F 1200 Super Glide Fat Bob, which has been rebuild and modified endlessly and ridden for many miles. Going everywhere on the bike, there was one thing he always had in his pocket; his camera!
At the age of 23 he started drag racing, and he and his team named “Midnight Madness”, raced the bike on all the major races and drag strips all over Europe. He has competed in many classes; starting with the Street bikes, than Ultimate Street Bike, Super Stock, Pro-Stock, and then finally in the fastest gas burning class; Top Gas! Also again taking thousands of photo’s of everything interesting, at every racetrack! Being a racer for more than 18 years gave him insight in the world of fast bikes, and he’s still involved in the world of drag racing as a helper/mechanic and of course photographer / reporter.

Latest News in the Custom Bike World

Het RDW-jaarverslag 2017 staat online.

Jaarverslag RDW 2017: Sector en RDW innoveren 
    
Het RDW-jaarverslag 2017 staat online. 

De RDW kijkt in het jaarverslag terug op de belangrijkste activiteiten en blikt vooruit naar ontwikkelingen in 2018 en verder. Zo heeft de RDW in 2017 vernieuwingen in het typegoedkeuringsproces doorgevoerd en gewerkt aan een nieuw erkenningen- en toezichtstelsel. 


De RDW werkt samen met universiteiten, bedrijven en overheden aan de veiligheid op de weg. De introductie en toepassing van intelligente transportsystemen leidt tot nieuwe vraagstukken op het gebied van communicatie, registratie, toelating en toezicht. De focus van de RDW ligt daarbij op de veiligheid van de nieuwe technologie in en rond het voertuig. De RDW draagt actief bij aan het ontwikkelen van nieuwe regelgeving gericht op de veranderende rol van de bestuurder en de zelfrijdende auto. 

Dienstverlening RDW groeit 
De dienstverlening van de RDW is in 2017 ten opzichte van 2016 wederom gegroeid. Door de aantrekkende economie blijft het aanbod van te registeren importvoertuigen toenemen. Als gevolg daarvan is het aantal kentekenonderzoeken gestegen met 11% en steeg ook het aantal afgegeven documenten. Ook het gegevensgebruik door overheden is toegenomen. Dit heeft onder meer betrekking op het succes van het Nationaal Parkeer Register voor gemeenten. Inmiddels zijn ruim 80 gemeenten aangesloten op het Nationaal Parkeer Register, zij gebruiken de gegevens voor de parkeerhandhaving. 

Duurzaamheid 
Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema in de mobiliteit. De RDW is bij veel ontwikkelingen voor schone, stille en zuinige voertuigen actief. De RDW levert sinds 2017 de voorzitter van de UNECE-werkgroep die mondiaal reglementen opstelt voor voertuigen over emissies en energie. In 2017 heeft de RDW een eerste APK-erkenning afgegeven voor elektrische voertuigen. Een bedrijf met deze erkenning mag voertuigen keuren die uitsluitend elektrisch worden aangedreven en hoeft niet te beschikken over apparatuur voor het meten van uitlaatgassen. Daarnaast informeert de RDW via de APK-herinneringsbrief automobilisten over het belang van de juiste bandenspanning en profieldiepte van banden voor het milieu. 

Vernieuwing typegoedkeuringsproces 
Eindbeeld voor de vernieuwing van het typegoedkeurinsproces is dat deze digitaal worden aangevraagd, waar mogelijk ook geautomatiseerd beoordeeld en gepubliceerd. Doel is om de kwaliteit hoger en de doorlooptijd lager te krijgen, met een efficiënter, transparanter en beter meetbaar proces. 

Nieuw erkenningen- en toezichtstelsel 
In samenwerking met de voertuigbranche is in 2017 gewerkt aan de modernisering van het erkenningen- en toezichtstelsel. Toegangseisen voor bedrijven en de afzonderlijke bevoegdheden worden flexibeler zodat ze aangepast kunnen worden op ontwikkelingen in d
dinsdag 3 april 2018/Author: Onno Wieringa/Number of views (0)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: nieuws motoren
Tags:

Record gebroken voor de grootste Ducati Monster Parade

Record gebroken voor de grootste Ducati Monster Parade

Een nieuw record: 517 Monsters deden mee met de parade op het Paul Ricard circuit tijdens de Sunday Ride Classic
Vorig record uit 2008 voor de grootste Monster parade verbroken in Frankrijk
Het nieuwe record markeert het begin van de festiviteiten rondom het 25-jarig jubileum van de Monster

Borgo Panigale, Bologna, 29 maart 2018 - Een kwart eeuw is iets om trots op te zijn!  Ducati wilde de 25e verjaardag van de Monster vieren door alle liefhebbers en kenners van deze iconische motor samen te brengen en de grootste Ducati Monster parade ooit aan te gaan.


De parade werd georganiseerd in Frankrijk door Ducati West Europa als onderdeel van het Sunday Ride Classic motorfestival. Een ongelooflijk aantal Monsters van elk type, jaar en model uit heel Europa deed mee aan de parade. 

Van de eerste Monster 900, gebouwd in 1993, tot de allernieuwste Monster 821, gemaakt in 2018, kwamen maar liefst 517 Monsters samen op het "Paul Ricard" circuit in Le Castellet, waardoor een gigantisch, kleurrijke samenkomst van motorfietsen ontstond en zo een nieuw record werd gevestigd.


De 517 Monsters reden een ronde op het circuit onder toeziend oog van Raphaël Botte, de notaris van Bandol (Var, Frankrijk). De parade werd geleid door voormalig officieel Ducati WSBK rijder Régis Laconi, die letterlijk voorop reed als drager van de Ducati vlag. In de hele geschiedenis van de Monster was zoiets nog nooit eerder vertoond: dat zorgde ervoor dat de vorige record (gevestigd in 2008 door de enthousiastelingen van de Monster Owners Belgium Club, met 405 motoren) ruimschoots werd verslagen.

Naast de uiterst zeldzame modellen zoals één van de weinige Monster "Senna" motoren en een Monster Cromo in perfecte staat, was er een veelheid aan gepersonaliseerde Monsters, waarvan de één nog mooier was dan de ander: een duidelijke bevestiging d
dinsdag 3 april 2018/Author: Onno Wieringa/Number of views (0)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: nieuws motoren
Tags:
Eerste234567891011Laatste