MADNESS PHOTOGRAPHY

Madness Photography started as an official, serious company in 1998.
But the history of Madness Photography started long before. Onno “Berserk” Wieringa, founder and owner of Madness Photography, has been a self-taught photographer since he was a little kid and started to take pictures of something he loved since the day he was born: motorcycles!

His motorcycles
After he finished high school, he started working for various Harley-Davidson shops, where he learned to work on bikes. At the age of 17, he already owned two Triumph’s and when he was eighteen he had four Triumphs and a Suzuki GT 750. After getting his drivers license, when he was eighteen, the Triumphs all had to go and were replaced by a bike that he had wanted since the day he was born; a Harley-Davidson. This bike is still in his life; it’s an FXE-F 1200 Super Glide Fat Bob, which has been rebuild and modified endlessly and ridden for many miles. Going everywhere on the bike, there was one thing he always had in his pocket; his camera!
At the age of 23 he started drag racing, and he and his team named “Midnight Madness”, raced the bike on all the major races and drag strips all over Europe. He has competed in many classes; starting with the Street bikes, than Ultimate Street Bike, Super Stock, Pro-Stock, and then finally in the fastest gas burning class; Top Gas! Also again taking thousands of photo’s of everything interesting, at every racetrack! Being a racer for more than 18 years gave him insight in the world of fast bikes, and he’s still involved in the world of drag racing as a helper/mechanic and of course photographer / reporter.

Latest News in the Custom Bike World

Dunlop presenteert futurologierapport over de toekomst van raceauto's en motorsport

Dunlop presenteert futurologierapport 
over de toekomst van raceauto's en motorsport
Futurologierapport stelt voortstuwing met plasmastuwraketten 
voor als vervanging van benzine
Auto's kunnen tijdens races van vorm veranderen, 
waardoor de aerodynamica wordt verbeterd en auto's beter bestuurbaar zijn
Fans kunnen via 'augmented reality' deelnemen aan de race, 
terwijl ze dankzij de 'active skin' de fysieke sensatie van de coureur kunnen voelen
Het rapport stelt daarnaast dat androïde coureurs een rol kunnen spelen 
in de toekomst van de motorsport


Groener en interactiever racen

Er is geen bandenmerk dat al langer betrokken is bij wedstrijdsporten dan Dunlop. Sinds John Boyd Dunlop 125 jaar geleden de luchtband uitvond, is het merk continu betrokken geweest bij de verbetering van de auto- en racetechnologie: schijfremmen, runflatbanden en drukwaarschuwingssystemen - het zijn allemaal baanbrekende uitvindingen van Dunlop en een blijvende erfenis van John Boyd Dunlop."

Vanwege die aanwezigheid in de voorhoede van innovatie liet het toonaangevende bandenmerk een futurologierapport samenstellen waarin gekeken wordt naar de toekomst van raceauto's. Het rapport besteedt specifiek aandacht aan hoe raceauto's er over 125 jaar uitzien. Het rapport werd geschreven door de bekende futuroloog Dr. Ian Pearson. De beweringen in het rapport zijn onthullend en opperen dat de toekomst van races veel groener en interactiever zal zijn.


Electromotoren en stuwraketten

Pearson stelt dat de raceauto's over een aantal jaren waarschijnlijk niet langer interne verbrandingsmotoren hebben, maar in plaats daarvan voorzien zijn van uiterst krachtige elektromotoren en lineaire-inductiestuwraketten met plasma. Deze stuwraketten bestoken een gas met elektronen, waardoor het plasma ontstaat. Supergeleidende spoelen kunnen vervolgens grote elektromagnetische velden opwekken om het plasma aan te drijven.

Pearson: "De bewegingswetten van Newton schrijven voor dat wanneer een stuwraket op de achterzijde van een auto op hoge snelheid een puls afvuurt, de auto een gelijke voorwaartse beweging krijgt. We hebben het hier niet over een onbeduidende techniek, en we moeten erg voorzichtig zijn over het vermogen en de richting van de stralen. Niettemin spreken we hier niet over 'platte"'sciencefiction. Het leger experimenteert al jaren met plasmagew
dinsdag 6 mei 2014/Author: Onno Wieringa/Number of views (0)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: nieuws motoren
Tags:

‘80% crimineel is nog weinig’

‘80% crimineel is nog weinig’

Robert van den Bout, 6 mei 2014
‘80% crimineel is nog weinig’


Mijn leraar economie zei altijd als we statistieken behandelde: “Je hebt leugens, nog grotere leugens…en dan heb je statistieken!” Zo blijkt uit statistieken die voortkomen uit een onderzoek dat is gedaan onder 601 motorclubleden die al bij de politie bekend waren, dat 80% van deze bikers crimineel is (!?).

Dat is dan toch weinig? Want als je bekend staat bij de politie betekent dat toch (héél) vaak dat je reeds in aanraking bent geweest met die gasten!? Da’s hetzelfde als een supermarkt die statistische gegevens publiceert van het gedeelte van zijn klanten dat wel eens boodschappen doet! Ik snap dus niet dat de uitkomst niet meer richting de 100% is!?

Nu is dat allemaal niet zo ernstig, want er zijn meerdere instanties die zulke marketingtechnische rekentrucjes uithalen. Het wordt wel ernstig als zo’n statistisch ‘onzin-onderzoek’ resulteert in zoiets als samenscholingsverboden en zelfs dat je in bepaalde gebieden geen uiting meer mag geven aan je liefde voor een club.

Zo mag je in Tilburg geen terrasje meer pikken als je lid bent van een motorclub. Eerst was er een uitgaansverbod voor deze gasten tussen 22.00 uur en 6.00 uur, maar dat was een vergissing…gaf degene die hier verantwoordelijk voor is even later weer aan. Het was 24/7, dus 24 uur per dag (!?), maar dat hadden die domme bikers verkeerd begrepen. Want die hadden er in eerste instantie zelfs mee ingestemd om dan maar niet tussen 22.00 uur en 6.00 uur in desbetreffende horecagelegenheden te verschijnen. Echt!

Ik krijg toch een beetje dat gevoel van die vinger en dan die hele hand. Maar oké, dat verbod is er nu voorlopig. Hoe ga je dat als overheid, maar zeker als horecaondernemer handhaven?
Daar komt ie (letterlijke tekst van de gemeente Tilburg)… ‘Ondernemers die weigeren mee te werken kunnen 'extra controles' verwachten van de gemeente en de politie. Wie wel meewerkt, kan op bescherming rekenen.’
Is dit niet een heel sterk gevalletje van die pot en die ketel?!

Nu heeft een ieder zijn eigen waarheid en natuurlijk zijn er criminele motorclubleden, maar de overheid discrimineert ook clubleden zonder aanzien des persoons. Is elke biker een criminele motorduivel die in dubieuze handel zit of een ‘outlaw’ met een passie voor motoren en een onwrikbaar gevoel voor familie, saamhorigheid en respect? Iedereen zal nog steeds op zijn eigen voorkeur moeten afgaan.

Laat iedereen op 10 mei zijn voorkeur bepalen door met ons in gesprek te gaan en laten wij iedereen op onze respectvolle manier te woord staan. En dan is het oordeel en de interpretatie aan iedereen die wij spreken. En misschien zullen ze het geluid van de motoren als de Caravan langskomt deze keer niet ervaren als ‘teringherrie’, maar hopelijk zullen ze het zien (én horen) als een symfonie van broederschap. 

Dit stuk is mijn dank aan Jos en zijn ROTS-brothers en om mijn broeders én zusters van Join the Caravan een hart onder de riem te steken. Geweldig initiatief…Ride on, Caravan!

“I’m not interested in competing with anyone…I hope we all make it!”

Love &a
dinsdag 6 mei 2014/Author: Onno Wieringa/Number of views (0)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: nieuws motoren
Tags:
Eerste899900901902903904905906907908Laatste