MADNESS PHOTOGRAPHY

Madness Photography started as an official, serious company in 1998.
But the history of Madness Photography started long before. Onno “Berserk” Wieringa, founder and owner of Madness Photography, has been a self-taught photographer since he was a little kid and started to take pictures of something he loved since the day he was born: motorcycles!

His motorcycles
After he finished high school, he started working for various Harley-Davidson shops, where he learned to work on bikes. At the age of 17, he already owned two Triumph’s and when he was eighteen he had four Triumphs and a Suzuki GT 750. After getting his drivers license, when he was eighteen, the Triumphs all had to go and were replaced by a bike that he had wanted since the day he was born; a Harley-Davidson. This bike is still in his life; it’s an FXE-F 1200 Super Glide Fat Bob, which has been rebuild and modified endlessly and ridden for many miles. Going everywhere on the bike, there was one thing he always had in his pocket; his camera!
At the age of 23 he started drag racing, and he and his team named “Midnight Madness”, raced the bike on all the major races and drag strips all over Europe. He has competed in many classes; starting with the Street bikes, than Ultimate Street Bike, Super Stock, Pro-Stock, and then finally in the fastest gas burning class; Top Gas! Also again taking thousands of photo’s of everything interesting, at every racetrack! Being a racer for more than 18 years gave him insight in the world of fast bikes, and he’s still involved in the world of drag racing as a helper/mechanic and of course photographer / reporter.

Latest News in the Custom Bike World

'Burgemeesters schieten door tegen motorclubs'


'Burgemeesters schieten door tegen motorclubs'

Burgemeesters begeven zich juridisch op glad ijs in hun maatregelen tegen motorclubs. Burgemeester van Haarlem en voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters Bernt Schneiders (PvdA) vindt het begrijpelijk dat motorrijders klagen over criminalisering door politici en bestuurders. Dat zegt Schneiders maandag in NRC Handelsblad.

Schneiders reageert hiermee op de reeks afgelaste motorevenementen en andere maatregelen die burgemeesters de afgelopen weken namen omdat er angst bestond voor een gewelddadige confrontatie tussen clubs als Bandidos en Hells Angels. Vorige week klaagde Veterans MC minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) aan wegens smaad.

"Ik heb wel enig gevoel voor de kritiek dat allerlei activiteiten van motorclubs op één hoop worden gegooid", zegt Schneiders. "Niet elke motorrijder is een crimineel. Burgemeesters moeten de proportionaliteit in acht blijven nemen, en de regels van de rechtsstaat netjes uitvoeren."

Tilburg is een voorbeeld van een stad die zich 'op juridisch glad ijs' begeeft, zegt Schneiders tegen de krant. Burgemeester Peter Noordanus (PvdA) verbood onlangs het dragen van jacks met insignes van clubs als Satudarah. Ook kondigde hij een samenscholingsverbod af. "De burgemeester kan daar juridische problemen mee krijgen", zegt Schneiders.

Hij waarschuwt voor onduidelijkheid, waarbij in de ene gemeente meer mag dan in de andere. Soms fluit een rechter de burgemeester terug, zoals in Helmond, waar een motorevenement toch mocht doorgaan van de rechter. Bovendien zou Opstelten meer duidelijkheid moeten geven over wat wel en niet kan, vindt Schneiders.

Het ministerie stelt in de krant opnieuw dat Opstelten niets heeft tegen motorrijders in het algemeen, maar dat crimineel gedrag niet wordt getolereerd. In 2012 schreef de bewindsman aan de Tweede Kamer dat de lokale overheid enkele instrumenten heeft om clubs aan te pakken. Een belangrijk punt daarbij zijn wetten om zogeheten vrijplaatsen aan te pakken, waar clubs relatief ongezien hun gang kunnen gaan.

(Bron: Nieuws.nl)
dinsdag 6 mei 2014/Author: Onno Wieringa/Number of views (0)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: nieuws motoren
Tags:

KNMV Motordag

KNMV Motordag

Het 110-jarig jubileum van de KNMV vieren wij met de KNMV Motordag op 4 mei. Op deze gratis toegankelijke dag valt er van alles te beleven op zowel het oefencircuit van de politie als op het ANWB Testcentrum in Lelystad.Programma
Er is tussen 12.00 uur en 17.00 uur (terrein open vanaf 11.00 uur) een uitgebreid en gevarieerd programma met voor ieder wat wils. Er zijn zowel doe- als kijkactiviteiten. Kom ook naar de KNMV Motordag, doe mee, geniet van een hapje en een drankje en deel met je mede-motorrijders dat mooie motorgevoel!

Gratis inschrijving
Wie jarig is trakteert: de toegang tot dit evenement is dan ook GRATIS! Het enige dat je moet doen is jezelf inschrijven, zodat wij weten dat je van de partij bent.


Workshops
De workshops met voorinschrijving waren vrij snel volgeboekt. Maar niet getreurd! Om niemand teleur te stellen zijn er nu extra workshopplekken gecreëerd, waarvoor je jezelf op 4 mei ter plaatse kunt inschrijven. Wees er dus op tijd bij! Het enige wat je vooraf nog moet doen is jezelf gratis in te schrijven als Motordagdeelnemer. 

Praktisch: adres en tijden
De KNMV Motordag wordt gehouden op 4 mei 2014 van 11.00 tot 17.00 uur in Lelystad op het PVI-oefencircuit van de politie (Politieacademie) en op het nabijgelegen ANWB Test- en Trainingscentrum. Het programma start om 12.00 uur. Hou voor de navigatie het adres van de Politieacademie aan, dit is tevens de ingang van het feestterrein:

Eendenweg 12
8218 NC Lelystad

Toertocht
Maar voordat je daar bent aangekomen begint het motorplezier al. We organiseren namelijk een prachtige toertocht vanuit jouw KNMV-district naar Lelystad, zodat je in stijl in de polder arriveert! Op de toertochtenpagina staan de diverse routes.

Jij doet toch ook mee?
Doe mee! Schrijf jezelf in voor deze bijzondere dag om samen met ons het 110-jarig jubileum van jouw motorbond te vieren tijdens de eerste, van hopelijk vele, KNMV Motordagen. Zo kun je genieten en ervaren wat het betekent om deel uit te maken van de KNMV-motorfamilie.
zaterdag 3 mei 2014/Author: Onno Wieringa/Number of views (0)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: nieuws motoren
Tags:
Eerste900901902903904905906907908909Laatste